LEF Traject

Sinds november 2018 is een deel van de jeugdleiding het LEF-traject aan het volgen. Dit is een tweejarig traject waarin zij leren en aan de slag gaan met het vormgeven van en invulling geven aan het jeugdwerk binnen je gemeente. Er wordt ander andere nagedacht over een visie voor je jeugdwerk en hoe jongeren kunnen groeien in discipelschap en leiderschap. Het LEF-team bestaat uit een hecht, maar gevarieerd team, waar ze veel voordelen uit ervaren. Om het LEF-Team heen staat het grotere jeugdwerkteam van Fllow. Het volledige jeugdwerkteam komt elke 2 weken samen om het huidige jeugdwerk te bespreken en het leven met elkaar te delen. Het LEF-team deelt in deze momenten ook wat zij hebben meegekregen vanuit het LEF-traject.

 

LEF Weekend 1

In november 2018 is team Westland, zoals we onszelf noemen, voor het eerst samen op LEF-weekend geweest. Het thema van dat weekend was Discipelschap; ‘Hoe bouw je aan een cultuur van Discipelschap?’. Dit weekend stond met name in het teken van persoonlijke ontwikkeling van het team zelf. Ieder LEF-lid heeft aan de hand van dat weekend een doel voor zichzelf gesteld waar hij of zij aan wilde werken.

 

LEF Weekend 2

In maart 2019 is het LEF-team wederom naar de Betteld afgereisd voor weekend nummer twee. Tijdens dit weekend was het thema Leiderschap aan de beurt: ‘Hoe bouw je een cultuur van vermenigvuldigend Leiderschap?’ Het LEF-team heeft kennis mogen maken met verschillende vormen van jeugdwerk en nieuwe ideeën mogen opdoen. Op zondag kregen zij weer de opdracht een half jaar plan op te stellen. In dit plan heeft het team doelen opgesteld voor het jeugdwerk waar zij het komende jaar aan willen werken.

 

LEF Weekend 3

In november 2019 stond alweer het derde weekend op de planning. Het thema van dit weekend was: God’s Missie. Dit weekend was het LEF Team helaas niet helemaal compleet, maar met een kleiner groepje hebben zij weer een ontzettend mooi en leerzaam weekend mogen ervaren. Het eerste LEF weekend stond voornamelijk in het teken van jezelf, het tweede weekend in het teken van je team jeugdwerkers. Nu in het derde LEF Weekend lag de focus echt op de jeugd als individu. We hebben weer leerzame ‘lenzen’ meegekregen zoals het 5F-model om onze jeugd vanuit een ander perspectief te kunnen bekijken. Op zondag is er weer een mooi half jaar plan gemaakt waar aan zal worden gewerkt, tot het tijd is voor het laatste LEF weekend… Weekend 4!

 

Mocht je meer informatie willen over het LEF-traject. Kijk dan op hun website: Learning Community LEF