LEF

Hoi lezer,

Zoals je misschien al weet is een deel van de jeugdleiding in november 2018 begonnen aan het LEF-traject. Dit is een tweejarig traject waarin zij leren en aan de slag gaan met het vormgeven van en invulling geven aan het jeugdwerk binnen je gemeente. Er wordt ander andere nagedacht over een visie voor je jeugdwerk en hoe jongeren kunnen groeien in discipelschap en leiderschap. In november 2018 is team Westland, zoals we onszelf noemen, voor het eerst samen op LEF-weekend geweest. Het thema van dat weekend was Discipelschap; ‘Hoe bouw je aan een cultuur van Discipelschap?’. Dit weekend stond met name in het teken van persoonlijke ontwikkeling van het team zelf. Ieder LEF-lid heeft aan de hand van dat weekend een doel voor zichzelf gesteld waar hij of zij aan wilde werken.

In maart 2019 is het LEF-team wederom naar de Betteld afgereisd voor weekend nummer twee. Tijdens dit weekend was het thema Leiderschap aan de beurt: ‘Hoe bouw je een cultuur van vermenigvuldigend Leiderschap?’ Het LEF-team heeft kennis mogen maken met verschillende vormen van jeugdwerk en nieuwe ideeën mogen opdoen. Op zondag kregen zij weer de opdracht een half jaar plan op te stellen. In dit plan heeft het team doelen opgesteld voor het jeugdwerk waar zij het komende jaar aan willen werken.

Het LEF-team bestaat uit een hecht, maar gevarieerd team, waar ze veel voordelen uit ervaren. Om het LEF-team heen staat het grotere jeugdwerkteam van Fllow. Dit team komt ongeveer 1 keer in de maand samen om het huidige jeugdwerk te bespreken. Het LEF-team deelt hierbij wat zij hebben meegekregen vanuit het LEF-traject. Ook staat het grotere jeugdwerk team biddend om het LEF-team heen om hen te steunen en bemoedigen. Het LEF-team ervaart heel veel steun en voelt zich gedurende dit gehele traject erg gezegend.

Mocht je meer informatie willen over het LEF-traject. Kijk dan op hun website: Learning Community LEF