Xplore 12-14

Tienerkring Xplore 12-14

De eerste (en uiteraard leukste!) kring van het jeugdwerk 🙂

Iedere 1e zondagavond en 3e zondagochtend van de maand komen we met tieners in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar samen op de zolder in Gideon of tijdens de kerkdienst. Meestal zijn er zo’n 10 tieners bij deze kringmomenten. Bij onze kring bespreken we een thema of doen we iets leuks, zoals een film kijken. We bespreken onderwerpen die gaan over geloven in het dagelijks leven, bijvoorbeeld geloven op school of in je vriendengroep. We bespreken dit door bijvoorbeeld stellingen, spellen en het lezen in de bijbel.  Daarnaast doen we met plezier mee aan de activiteiten die door fllow worden georganiseerd, zoals het jeugdweekend.
Als kringleiders vinden we het belangrijk om contact op te bouwen met de tieners en samen met na te denken over geloof en wat iedereen mee maakt in het leven. We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de leefwereld van de tieners, door de thema’s op een creatieve manier te bespreken en te kijken wat zij zelf mee maken. We sluiten ieder kringmoment af door met elkaar te bidden.
We hopen dat de tieners een relatie mogen opbouwen met God, mogen gaan ervaren dat God van ze houdt en hun geloof leren/durven uitdragen naar en delen met bijvoorbeeld familie, klasgenoten en vrienden om hen heen.

Voorstellen kringleiders

Ik ben Arend Vreugdenhil, 34 jaar. Ik ben getrouwd met Petra en vader van Christiaan en Naomi.

Dit is een foto van de kringIk vind het erg leuk om het tienerwerk te doen, ik geniet ervan om een band met de tieners op te bouwen. Ik hoop voor hen een voorbeeld te zijn in geloof, door het tienerwerk mag ik zelf ook blijven leren hierin.

Ik ben Laura van der Zanden, 29 jaar. Ik ben getrouwd met Dennis en moeder van Mirre. Ik werk als begeleider van jongeren die voor het eerst op zichzelf gaan wonen en hier begeleiding bij nodig hebben.

Daarnaast houd ik ervan om in mijn vrije tijd te lezen, muziek te luisteren en te sporten. Ook geniet ik ontzettend van het jeugdwerk! Ik geniet van het samen optrekken met de tieners, ik hoop met ze een band op te bouwen en samen te mogen leren